Coating

Wat is een coating

Dit is de nieuwste generatie van lakbescherming voor uw voertuig.

Een glascoating is een coating op basis van Siliciumdioxide en biedt de meest duurzame en harde bescherming voor uw lak. De glascoating sluit het lakoppervlak geheel af en verzegelt dit langdurig, minimaal 1 tot 5 jaar.

Uw voertuig is met deze zeer sterke coating extra beschermd tegen allerlei omstandigheden en vuil die uw lak normaal gesproken kunnen aantasten. Wanneer uw auto een glascoating bevat is die meteen mee verzekerd, mocht U schade krijgen aan een onderdeel waar een glascoating is geplaatst.

J&D Cardetailing is ‘de specialist’ in het aanbrengen en onderhouden van professionele lakcoatings. Op basis van duurzaamheid en resultaat maken wij gebruik van een beperkte selectie aan coatings welke passen binnen ieder budget en gebruiksprofiel van de auto.


 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET AANBRENGEN VAN EEN COATING?

De voordelen van een glascoating zijn dat de auto een diepere en mooiere glans krijgt. Een auto die zwart is wordt de glans diepzwart. Wanneer er een metallic auto een glascoating krijgt, zie je dat de metallic deeltjes in het lak veel beter uitkomen en dat blijft de gehele periode van een glascoating.

Tevens werkt een glascoating als een extra laag van het lak om zo een extra lakverzegeling te hebben, waardoor het dus ook meteen slijtage vast is.

Het effect wat een glascoating ook heeft is dat het een waterafstotende werking heeft. Wanneer U een glascoating op uw auto heeft, blijven de kleinere waterdruppels op het lak liggen. Wanneer het grotere hoeveelheden water bevat zal dit razendsnel van het lakoppervlak afglijden.

Het zelfreinigende effect van een glascoating is ook zeer handig wanneer U gesteld bent op uw auto.
De auto is namelijk veel onderhoudsvriendelijker, wanneer u begint met de auto af te spoelen zal het grootste gedeelte van het vuil zich al ontdoen van de auto. Wanneer u de auto wast met een speciale coating shampoo en conditioner en niet door wasstraten gaat word de garantie verlengt tot maximaal 5 jaar.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN WASLAAG EN EEN COATING?

Het verschil tussen het aanbrengen van een waslaag of een lakcoating is dat een coating een langdurige bescherming biedt voor de lak. Een coating is een laag welke wordt aangebracht op de lak en verhard. Een waslaag wordt aangebracht maar lost op den duur op.

 

HOE LANG ZIJN WIJ GEMIDDELD BEZIG MET HET AANBRENGEN VAN EEN COATING?

Voor het aanbrengen van een lakcoating rekenen wij gemiddeld 4 tot 6 werkdagen. Het uitgebreid reinigen en voorbewerken van het lak en kunststof delen neemt het meeste tijd in beslag. Een goede inschatting van de behandeltijd kunnen wij geven na een inspectie van uw voertuig.

Garantie

De garantie op een glascoating is standaard 1 jaar, alleen de garantie kan worden verlengt tot maximaal 5 jaar. Dan moeten er wel aan een aantal eisen worden voldaan:
- De eerste 14 dagen mag U de auto niet wassen
- Niet door een wasstraat gaat
- De auto met een speciale conditioner en shampoo wassen om zo de glascoating niet aan te kunnen tasten.
- Elk jaar bij ons langs te komen en te laten checken of op alle onderdelen de glascoating nog op bevestigd zit. Wanneer we constateren dat er een plek geen glascoating meer heeft kunnen we dat zo bij werken om zo de maximale 5 jaar garantie te kunnen verstrekken. Hieraan zitten standaard onderhoudskosten aan vast.

Glascoating tarief

Elke auto of voertuig is anders, waardoor wij met onze expertise gaan kijken welke voorbehandeling nodig zou zijn. Als een auto fabrieksnieuw is, heb je een veel mindere bewerkingsproces nodig. Dan dat er nodig zou zijn als een oldtimer een glascoating zou willen.

Dus vandaar dat wij met een glascoating een tarief op maat geven, omdat elke auto of voertuig anders is. Het lak anders is opgebouwd. De lengte van auto’s of een bedrijfswagen varieert. De ene auto veel meer wasstraat krassen of gebruikerssporen bevat.

Wilt U nou weten wat het tarief zou zijn. Neem dan gerust contact met ons op